Vejledning i dobbelt vandladning

Det anbefales at man drikker 1,5-2 liter væske i døgnet – kaffe, the iberegnet.

Normalt lader man vandet hver 3.-4. time.  En normal vandladning er på mellem 200-300 ml.  Døgnurin -mængden er på ca. 1.5 l.

Det er konstateret, at din blære tømmer sig dårligt, dvs. efter en vandladning er der stadig urin i blæren. Denne urinmængde skal du forsøge at komme af med ved at lade vandet i 2 omgange. Dette kalder vi dobbelt vandladning.

 

1. vandladning

Lad vandet på normal vis. Rejs dig fra toilettet, vent 2-5 minutter.

 

2. vandladning

Sæt dig igen på toilettet og lad vandet igen, selvom der ikke er vandladningstrang.

 

Giv dig tid til vandladningen, Brug ikke mavemusklerne til at presse urinen ud. Sid afslappet på toilettet.

Det er især vigtigt at praktisere dobbelt vandladning om morgenen samt ved sengetid. Forsøg evt. midt på dagen, hvis der er stor urinmængde ved 2. vandladning dvs. 100-200 ml.

 

I løbet af dagen skal du lade vandet hver 3.-4. time, også selv om du ikke har vandladningstrang.

 

Blæren skal vænne sig til at starte en vandladning, selvom der ikke er vandladningstrang. Du skal være forberedt på, at det måske ikke lykkes at lade vandet de første par gange, men det er god mulighed for, at blæren efter længere tids træning bliver bedre til at tømme sig.

 

Du kan evt. lade vandet, i et målebæger, af og til for at kontrollere om urinmængden ved 2. vandladning er blevet mindre. Er der under 50 ml, kan du efterhånden springe 2. vandladning over- men kontroller mængden med mellemrum.