Intimhygiejne

Intimvask

Når du vasker dig, skal du altid vaske forfra og bagud mod endetarmen. Det samme gælder når du tørrer dig efter toiletbesøg. På den måde undgår du at få tarmbakterier ind i skeden og urinrøret.

Intimområdet har en surhedsgrad(ph 4), således at bakterier og svampefloraen, der altid forefindes i dette område, trives og ikke giver anledning til ubalance.

Det er vigtigt at bevare/vedligeholde denne flora.

Anvend altid intimsæbe til intim hygiejne, dog højst 1 gang daglig. Sæben er udviklet specielt til intimvask. Sæben har den rette surhedsgrad, således at den naturlige balance og fugtighed opretholdes.

Du må ikke skylle dig op i skeden, da det vil ændre surhedsgraden i skeden og give anledning til ubalance.  Skeden er selvrensende.

 

Intimbarbering

Du må gerne foretage intimbarbering.

Husk at anvende en skraber der er ren og skarp. Skraberen skal opbevares et tørt sted når du ikke bruger den. Hvis en skraber ligger på gulvet i brusekabinen, vil der være bakterier tilstede, og du vil nemmere få uren hud ”småbumser” i intimområdet.

Du skal anvende en barbergel beregnet til intimområdet, kan købes på apoteket.

Gelen har den rigtige ph værdi og dermed opretholdes huden intakt og modvirker ”bumser ”, ubalance og udflåd i intimområdet.  

Trusseindlæg og hygiejnebind

Trusseindlæg og hygiejnebind skal kun anvendes ved menstruationsblødning.

Hvis du synes du har lidt udflåd, hvilket oftest er helt naturligt, skal du skifte trusser ofte, i stedet for at anvende trusseindlæg.

Trusseindlæg fremmer udflåd på grund af kemiske tilsætningsstoffer, blandt andet blegemiddel og lugtabsorberende stoffer i indlægget. Jo mere du anvender trusseindlæg, des mere udflåd får du.

Anvend trusser der har et bomuldsindlæg i skridtet. Trusser skal kunne vaskes ved 90 grader således at bakterier/svampespore fjernes under vask.

Har du hudproblemer i intimområdet, skal du helst anvende trusser el hipster. Du skal helst undgå at bruge G-streng, da de ofte kommer for tæt på de små skamlæber og derfor er medvirkende til at give mere udflåd og hudirritation.